Szendvicspanelekről általában

A szendvicspanelek mindkét oldalon (horgany)bevonatos fémfegyverzettel és valamilyen hőszigetelő maggal (általában PUR-hab, PIR-hab vagy kőzetgyapot) rendelkező térelhatároló fal- és válaszfalszerkezeti illetve tetőfödém elemek. Rögzítésük az épület fém-, fa- vagy beton tartó vázszerkezetéhez tömítő alátétes önmetsző vagy önfúró horganyzott acél csavarokkal ajánlott.

A fémfegyverzet anyaga legtöbbször acéllemez de használhatunk alumíniumot, rezet vagy rozsdamentes acélt is.

A szendvicspaneles építkezés legfőbb előnye hogy hogy a könnyű alkotóelemek relatíve nagy fesztávokat tudnak befedni, a kapcsolódási pontok egyszerűen és logikusan kialakíthatóak így a hőszigetelt panelek használata kivételesen gyors és problémamentes szerelést biztosít a hagyományos építkezési formákkal szemben.

 

 További előnyök:
- kiváló hőszigetelés
- pontos illeszkedés mivel a panelt csak a PUR-hab megszilárdulása után vágják méretre
- hőhídmentes illesztések
- függőleges és vízszintes irányban is beépíthető

 

Felhasználási területek a teljesség igénye nélkül:

Ipari épületek (szerszámtárolók és ipari csarnokok, különálló géptároló színek és konténerek, istállók, kennelek) 

Lakóépületek (tetőszerkezet, elválasztófalak, homlokzat vagy álmennyezet kialakítása vagy hőszigetelése burkolással, terasz beépítése)

Középületek (tető és homlokzat kialakítása uszodák, tornatermek, iskolák, menzaépületek, hotelek, könyvtárak, irodák, stb. számára)

Kereskedelmi épületek (céges irodák, boltok, egyéb árusítóhelyek, éttermek, gyorséttermek, bevásárlóközpontok, bemutatótermek)

Tömegközlekedés és szállítmányozás (repülőtér-terminálok, kikötők, vasútállomások, hangárok és raktárak, hangszigetelő falak, elektromos elosztók és transzformátorházak)

Hűtés-fagyasztás-szárítás (hütő- és fagyasztókamrák, kontrollált páratartalmú kamrák mind 0 C fok alatti, mind afeletti hőmérséklettartománnyal) 

Vészhelyzet és polgári védelmi helyzet esetén (tábori kórházak, menhelyek, moduláris géptárolók és előregyártott lakóépületek)

 

Bármi ami megépíthető téglából megépíthető szendvicspanelből is - gyorsabban, könnyebben és olcsóbban!